Om onze apps en configuraties te gebruiken moet je je eerst aanmelden voor een ExpressVPN-account.

Deze handleiding toont u hoe u MediaStreamer instelt op uw Samsung smart tv. MediaStreamer kan uw online streaming ervaring verbeteren maar het biedt niet dezelfde encryptievoordelen die een VPN biedt.

MediaStreamer is een DNS dienst die is bedoeld om uw streaming ervaring te verbeteren. Als uw apparaat geen ingebouwde ondersteuning voor een VPN heeft, is MediaStreamer is een goede manier om toch te kunnen streamen.

Om MediaStreamer prettig te kunnen gebruiken moet u uw IP adres registreren op de ExpressVPN website. Zo kan ExpressVPN uw IP adres herkennen en uw apparaat toegang verlenen tot MediaStreamer. U kunt ook een eigen DDNS hostname maken en die registreren op de ExpressVPN website.

NB: MediaStreamer is geen VPN en biedt niet dezelfde voordelen voor privacy en veiligheid als een VPN. Met MediaStreamer kunt u uw locatie niet veranderen.

Hebt u een:

• Android apparaat of
  • een iOS apparaat en een AirPlay 2-compatibele Samsung tv,

dan kunt u content spiegelen naar uw Samsung tv zonder dat u MediaStreamer gebruikt.

NB: Deze handleiding is geschreven voor een Samsung 5500 Serie smart tv. De stappen voor het veranderen van de DNS zouden op moeten gaan voor de meeste Samsung smart tv’s.

Disclaimer: Samsung smart tv’s hebben regiobeperking voor de plaats waar ze gekocht zijn. Zelfs wanneer u MediaStreamer gebruikt zullen bepaalde apps hun regiobeperking houden. Om dit probleem op te lossen moet u de regio van uw smart tv veranderen, en dat valt buiten de reikwijdte van dit artikel.

Spring naar…

1. Uw IP adres registreren op de ExpressVPN website
2. Uw MediaStreamer IP adres zoeken
3. Naar netwerk status gaan
4. Naar IP instellingen gaan
5. De DNS servers configureren op uw Samsung smart tv
6. Controleren of uw verbinding gelukt is
DNS instellingen terugzetten
Doorsturen of spiegelen vanaf uw apparaat naar uw Samsung tv

1. Uw IP adres registreren op de ExpressVPN website

Ga naar de ExpressVPN DNS instel pagina. Voer als dat gevraagd wordt uw ExpressVPN inloggegevens in en klik op Inloggen.

Enter your account credentials, then click "Sign In."

Voer de verificatiecode in die u per e-mail ontvangen heeft.

Ga naar IP adres registratie en klik op Registreer mijn IP adres. Als naast uw IP adres al “geregistreerd” staat hoeft u dit niet opnieuw te doen.

Next to "My IP address," click "Register my IP address."

Zet Automatisch mijn IP adres registreren op Aan. Dit wordt aanbevolen omdat het veranderingen in uw IP adres automatisch bijhoudt.

Toggle "Automatically register my IP address" on.

Als u Automatisch mijn IP adres aan heeft staan kunt u uw IP adres actueel houden door de ExpressVPN app op uw apparaat te gebruiken of door af en toe in te loggen op uw ExpressVPN account.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de  ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

2. Uw MediaStreamer IP adres zoeken

Ga naar de ExpressVPN instel pagina. Voer als dat gevraagd wordt uw ExpressVPN inloggegevens in en klik op Inloggen.

Enter your account credentials, then click "Sign In."

Voer de verificatiecode in die u per e-mail ontvangen heeft.

Aan de rechterkant ziet u het MediaStreamer DNS server IP adres.

Under "Configure MediaStreamer," you will find the IP addresses for MediaStreamer.

Houd dit venster open. Later in het instellingsproces hebt u deze informatie nodig.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de  ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

3. Naar netwerk status gaan

Zet uw Samsung smart tv aan en druk op de MENU toets op uw afstandsbediening.

Press the "MENU" button on your remote.

In het menu van de tv kiest u Netwerk.

Select "Network" on the TV's menu.

Onder Netwerk selecteert u Netwerk Status.

Select "Network Status."

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de  ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

4. Naar IP instellingen gaan

Wacht tot de tv uw internetverbinding heeft gecontroleerd.

Als dat klaar is hoort u op het scherm een lijst met een paar opties te zien. Selecteer IP Instellingen.

Select "IP Settings."

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de  ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

5. De DNS servers configureren op uw Samsung smart tv

In het IP Instellingen menu selecteert u DNS instelling.

Select "DNS setting" in IP Settings.

Selecteer Handmatig invoeren.

Select "Enter manually."

Voer de MediaStreamer IP adressen in die u hier gevonden had.

Enter the MediaStreamer IP addresses you found earlier.

Nadat u het nieuwe DNS adres hebt ingevoerd kiest u ENTER (enter) op de afstandsbediening om de instellingen op te slaan. Selecteer daarna OK.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de  ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

6. Controleren of uw verbinding gelukt is

Wacht even terwijl de tv uw internetverbinding opnieuw controleert.

Als u het DNS server adres niet correct hebt ingevoerd meldt uw tv u dat er geen internetverbinding is. Herhaal in dat geval Stap 5.

Als u het DNS server adres correct hebt ingevoerd moet u het volgende bericht te zien krijgen: “U bent verbonden met het internet”.

Selecteer Sluiten.

Select "Close."

Belangrijk: Als MediaStreamer er plotseling mee ophoudt, kan het zijn dat uw IP is veranderd. Open de Dynu client en controleer of die nog steeds de updates van uw IP bijhoudt.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de  ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

DNS instellingen terugzetten

Om uw oorspronkelijke DNS instellingen terug te zetten herhaalt u Stap 5 hierboven maar u kiest Automatisch verkrijgen in de DNS instellingen.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Doorsturen of spiegelen vanaf uw apparaat naar uw Samsung tv

Doorsturen en spiegelen zijn draadloze technieken die het mogelijk maken om content vanaf uw apparaat naar een Samsung tv te streamen.

Als u vanaf uw apparaat (met VPN) naar uw Samsung tv wilt streamen zijn dit de compatibele opties voor doorsturen en spiegelen:

DOORSTURENSPIEGELEN
Android (met VPN)✘ Niet ondersteund✔ Ondersteund
Windows (met VPN)✘ Niet ondersteund✔ Ondersteund
Chromebook (met VPN)✘ Niet ondersteund✘ Niet ondersteund
Linux (met VPN)✘ Niet ondersteund✘ Niet ondersteund

U kunt content doorsturen of spiegelen vanaf iOS of macOS naar Samsung tv’s die AirPlay 2 ondersteunen.

Een andere mogelijkheid is om uw Samsung tv te verbinden met een VPN router, een handmatig geconfigureerde VPN of een virtuele VPN router. Met deze optie hoeft u geen content door te sturen of te spiegelen vanaf uw apparaat naar uw Samsung tv. U heeft alleen een Samsung tv nodig die met VPN verbonden is om de content te streamen.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven