In deze handleiding zie je hoe je de ExpressVPN-app instelt op iOS 17, 16, 15, 14, 13 en 12.

NB: Omdat Apple oudere iOS-versies niet langer ondersteunt met beveiligingsupdates, heeft ExpressVPN de app-ondersteuning voor iOS 12, iOS 13 en iOS 14 sinds 7 augustus 2023 verminderd.

De ExpressVPN-app zal normaal blijven werken op je iOS 12, iOS 13 of iOS 14. Hij zal echter geen nieuwe functies, bugfixes of beveiligingsupdates ontvangen.

Om ervoor te zorgen dat je de nieuwste beveiligings- en functie-updates ontvangt op de ExpressVPN-app, moet je upgraden naar iOS 15 of hoger. Meer informatie vind je hier.

Nog geen klant? Lees meer over VPN voor iOS.

Spring naar…

De VPN-app downloaden
De VPN-app instellen
Verbinden met een VPN-serverlocatie
De verbinding met een VPN-serverlocatie verbreken
Verbinden met een andere VPN-serverlocatie
Overschakelen naar een ander VPN-protocol
Reclame, trackers en kwaadwillige websites blokkeren
Opnieuw verbinden met de server als de app de verbinding verbreekt
Uw VPN-configuratie opnieuw installeren
Van taal wisselen in de ExpressVPN iOS-app
Ondersteuningsartikelen in de app raadplegen
De VPN-app van uw apparaat verwijderen

De VPN-app downloaden

Ga naar de App Store en zoek naar ExpressVPN.

Search for ExpressVPN in the app store.

Tik op DOWNLOAD.

Tap "GET."

De ExpressVPN-app wordt op je telefoon gedownload.

Als je de ExpressVPN-app niet ziet in je App Store, probeer dan je App Store-land te wijzigen.

Als de app klaar is met downloaden tik je op OPENEN om de ExpressVPN-app te starten.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

De VPN-app instellen

Tik in het welkomstscherm van de app op Inloggen.

Tap "Sign In."

• Als je je ExpressVPN-abonnement NIET in de App Store hebt gekocht: voer het e-mailadres en wachtwoord van je ExpressVPN-account in. Tik op Inloggen.
  • Als je je ExpressVPN-abonnement in de App Store hebt gekocht: tik op Uw App Store-abonnement herstellen. Mogelijk krijg je een verzoek van iOS om het wachtwoord van je Apple ID te voeren.

Choose your signin method to proceed.
Je ziet een verklaring over de informatie die de ExpressVPN-app verzamelt. Tik op Akkoord en Doorgaan om verder te gaan.

Tap "Agree and Continue."

Je wordt uitgenodigd om uw VPN in te stellen. Tik op Doorgaan om verder te gaan met de installatie.

To set up your VPN, tap "Continue."

De app meldt nu: ‘ “ExpressVPN” wil VPN configuraties toevoegen’. Tik op Toestaan.

Tap "Allow" to add VPN configurations.

Gebruik je Touch ID of voer je toegangscode in om de VPN-configuraties toe te voegen.

Use your Touch ID or enter your passcode on your phone.

ExpressVPN vraagt of je belangrijke aankondigingen en waarschuwingen wilt ontvangen. Selecteer jouw voorkeur om door te gaan.

Select your preference for giving permission to receive notifications.

Als je OK hebt gekozen, tik dan op Toestaan om te bevestigen dat je notificaties van de ExpressVPN-app wilt ontvangen.

Tap "Allow" to confirm you’d like to receive notifications.

De app vraagt of je anonieme analyses wilt delen om te helpen ExpressVPN sneller en betrouwbaarder te maken. Selecteer je voorkeur om door te gaan.

Select your preference for helping improve ExpressVPN.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

Verbinden met een VPN-serverlocatie

Tik op On button.  om te verbinden met een VPN-serverlocatie. ExpressVPN zal standaard de locatie voorstellen die de optimale ervaring biedt voor jou; dit heet Smart Location.

To connect, tap the On Button.

Zodra je de melding Verbonden op het scherm ziet kun je vrij en veilig het internet op!

You are connected to ExpressVPN.

NB: Met een enkel ExpressVPN-abonnement kun je gelijktijdig acht apparaten met de VPN verbinden, ongeacht het platform. Als je meer dan acht apparaten gelijktijdig op één abonnement probeert te gebruiken, krijg je het onderstaande scherm te zien:

The "Connection Limit Reached" message on the ExpressVPN app.

Hulp nodig? Neem voor onmiddelllijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

De verbinding met een VPN-serverlocatie verbreken

Als je  de verbinding met een VPN-serverlocatie wilt verbreken, tik je op On button.  terwijl de VPN is ingeschakeld.

Tap the On Button to disconnect.

Je weet dat de verbinding is verbroken wanneer de melding ‘Niet verbonden’ wordt weergegeven.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

Verbinden met een andere VPN-serverlocatie

Als je wilt verbinden met een andere serverlocatie, tik je op More icon..

NB: De eerste keer dat je probeert van locatie te veranderen terwijl je verbonden bent met de VPN, krijg je een waarschuwing dat je internetverkeer onveilig kan zijn tijdens het opnieuw verbinden.

Klik op Doorgaan om verder te gaan.

Tap the Location Picker.

Tik op de nieuwe serverlocatie waarmee je wilt verbninden.The "Recommended" tab shows you ExpressVPN’s top picks for you.

ExpressVPN verbindt je automatisch met de geselecteerde serverlocatie.

Als je een locatie wilt toevoegen aan jouw lijst met favoriete locaties veeg je hem naar rechts. Je kunt jouw favoriete locaties openen op het tabblad Favorieten.

To add a location to your favorites, swipe right on it.

Om een locatie uit je favorietenlijst te verwijderen veeg je hem naar rechts.

To remove a location from your favorites, swipe right on it again.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

Overschakelen naar een ander VPN-protocol

Belangrijk: Verbreek de verbinding met de VPN voordat je overschakelt naar een ander protocol.

Een VPN-protocol is de manier waarop je apparaat verbindt met een VPN-server. Voor de beste beleving beveelt ExpressVPN aan om de protocoloptie Automatisch te gebruiken. Deze staat standaard geselecteerd, en gebruikt automatisch het protocol dat het meest geschikt is voor jouw netwerk.

In bepaalde gevallen kan het zijn dat je, door over te schakelen naar een ander protocol, hogere verbindingssnelheden kunt bereiken.

Om over te schakelen naar een ander protocol:

Tik op Opties.

Tap "Options."

Tik op InstellingenVPN Protocol.

Tap "VPN Procotol."

Je huidige protocol wordt weergegeven met een vinkje. Om over te schakelen naar een ander protocol tik je op het protocol dat je wilt.

Tap the protocol of your choice.

Belangrijk: Als je Lightway wilt gebruiken heb je Versie 11 (of hoger) van de ExpressVPN iOS-app nodig. En daarvoor is iOS 12 of hoger nodig.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

Reclame, trackers en kwaadwillende websites blokkeren

Personaliseer je online-beleving en beslis zelf wat bedrijven over je weten. Je kunt in de ExpressVPN-app reclame, trackers, kwaadwillende websites en content voor volwassenen blokkeren met slechts een paar klikken. Veel van de apps en websites die je bezoekt houden je activiteiten bij en delen die met andere bedrijven, ook met trackers, scammers en malware-websites. Deze informatie wordt gebruikt om je meer gerichte reclame en content te sturen, meestal zonder dat je het weet of toestemming hebt gegeven. Onze geavanceerde beschermingsfuncties beletten alle apps en websites die je op je apparaat bezoekt, om te communiceren met andere bedrijven die in onze open-source zwarte lijst staan.Geavanceerde functies staat standaard uitgeschakeld. Om in te schakelen:

1. Verbind met de VPN en gebruik het protocol Automatisch of Lightway.
  2. Klik op Menu icon. > Opties Geavanceerde bescherming.
  3.  Vink de vakjes aan.

Advanced Protection settings on the ExpressVPN app for iOS.

Meer lezen over de geavanceerde beschermingsfuncties van ExpressVPN.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

Opnieuw verbinden met de server als de app de verbinding verbreekt

Als het scherm van je apparaat enige tijd is uitgeschakeld, kan de ExpressVPN-app de verbinding verbreken.

Om opnieuw te verbinden open je de app en verbind je met de gewenste VPN-serverlocatie.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

De VPN-configuratie opnieuw installeren

Als de app een onverwachte foutmelding geeft, kan het nodig zijn je ExpressVPN-configuratie opnieuw te installeren.

Tik op Opties.

Tap "Options."

Tik  op Instellingen > VPN-configuratie opnieuw installeren.

Tap "Reinstall VPN Configuration."

Er verschijnt een notificatie. Tik op Toestaan.

Tap "Allow" to configure your VPN.

De app meldt nu: ‘ “ExpressVPN” wil VPN-configuraties toevoegen’. Tik op Toestaan om door te gaan.

Tap "Allow" to add VPN configurations.

Gebruik je Touch ID of voer je toegangscode in om de VPN-configuraties toe te voegen.

Use your Touch ID or enter your passcode on your phone.

Jouw VPN-configuratie wordt nu opnieuw geïnstalleerd.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

Van taal wisselen in de ExpressVPN iOS-app

Tik op het menu Opties (≡) en kies vervolgens Instellingen.

Tik op Taal.

Tap "Language."

Kies de taal die je wilt gebruiken.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

Ondersteuningsartikelen in de app raadplegen

Je kunt nu de ondersteuningsartikelen raadplegen binnen de ExpressVPN-app.

Tik op Hulp.

Tap "Help."

Tik op een categorie om een ondersteuningsartikel in de app te kiezen.

Tap a category to select an in-app support article.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

De VPN-app van je apparaat verwijderen

Om de VPN-app van je iPhone, iPad, of iPod te verwijderen, houd je het ExpressVPN pictogram op het thuisscherm ingedrukt tot alle pictogrammen beginnen te trillen. Tik vervolgens op App Verwijderen.

Tap "Delete App."

Tik op Verwijderen om de app te verwijderen.

Tap "Delete" to remove the app.

De app is nu van je apparaat verwijderd.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven